


Chłodnik z wędzonym kurczakiem
Chłodnik na bazie gęstego jogurtu greckiego z czosnkiem i koperkiem i ogórkiem i lekko sparzoną botwinką. Do dekoracji gotowane jajko, wędzony kurczak, rzodkiewki i oliwki

Schab peklowany i duszony
Schab peklowany przez noc i następnie podpieczony i duszony do miękkości.
Kapusta modra z jogurtem, majonezem i siekaną cebulą oraz dużo ilością świeżej kolendry

Sałatka z wędzonej makreli
Sałata rzymska, ciecierzyca, quinoa, deep z miodu, płatków chilli, oliwy i black cuminu, suszone pomidory w oliwie, orzechy włoskie, ser halloumi, kilka małych ogórków konserwowych. Na wierzchu kawałki wędzonej makreli


Wątróbka drobiowa z burakami
Wątróbka drobiowa drobne kawałki smażona na dużym ogniu w oliwie wymieszana z duszoną cebula z ziołami i lekko smażonymi warzywami al dente (kolorowa papryka, pieczarki i cukinia). Wszystko posypane orzechami i doprawione pieprzem i sosem sweet chilli.
Buraki pokrojone w kostkę i przyprawione również dużą ilością sosu sweet chilli. Posypane sezamem i serem typu gorgonzola.

Kofta
Mielone mięso mocno doprawione czosnkiem, kolendrą i kminem rzymskim wymieszane z tartym żółtym serem, nadziewane na patyki do szaszłyków.

Sałatka niemiecka z młodych ziemniaków
Młode ziemniaki, jogurt grecki z czosnkiem i świeżymi ziołami. jajko gotowane, grubo krojone, małosolne ogórki i rzodkiewka

Bogos
W proporcji 1:1, kapusta, różne rodzaje mięs, kiełbasa, cebula, grzyby i suszone śliwki. Świeże pomidory, pasta pomidorowa, czosnek, kmin rzymski i inne przyprawy.

Szaszłyki
Szaszłyki – różne kawałki mięsa plus boczek, przekładane cukinią, pieczarkami, cebulą i kolorowa papryką.


Fasolka po bretońsku
Trzy rodzaje fasoli o różnych kolorach i wielkości z boczkiem, kiełbasą, sosem pomidorowym i dużą ilością świeżych ziół.

Szarpana łopatka
Łopatka duszona na bardzo małym ogniu przez kilka godzin z dużą ilością ziół w sosie własnym. Po ugotowaniu jest tak miękka, że rozpada się na kawałki podczas serwowania na talerz.