Menu
Marek Damian Wojciechowski
  • Home
  • Zdjęcia kulinarne
  • Widoki
  • O mnie
Close Menu

  • Fashion
  • Lifestyle
  • Widoki
  • Zdjęcia kulinarne
dig

Kofta

Mielone mięso mocno doprawione czosnkiem, kolendrą i kminem rzymskim wymieszane z tartym żółtym serem, nadziewane na patyki do szaszłyków.

dig

Wątróbka drobiowa z burakami

Wątróbka drobiowa drobne kawałki smażona na dużym ogniu w oliwie wymieszana z duszoną cebula z ziołami i lekko smażonymi warzywami al dente (kolorowa papryka, pieczarki i cukinia). Wszystko posypane orzechami i doprawione pieprzem i sosem sweet chilli.

Buraki pokrojone w kostkę i przyprawione również dużą ilością sosu sweet chilli. Posypane sezamem i serem typu gorgonzola.

dav

Szarpana łopatka

Łopatka duszona na bardzo małym ogniu przez kilka godzin z dużą ilością ziół w sosie własnym. Po ugotowaniu jest tak miękka, że rozpada się na kawałki podczas serwowania na talerz.

Pierś kurczaka w szynce wędzonej z suszonymi pomidorami, serem i papryką

Pierś kurczaka w szynce wędzonej z suszonymi pomidorami, serem i papryką

dav

Bogos

W proporcji 1:1, kapusta, różne rodzaje mięs, kiełbasa, cebula, grzyby i suszone śliwki. Świeże pomidory, pasta pomidorowa, czosnek, kmin rzymski i inne przyprawy.

Szaszłyki

Szaszłyki

Szaszłyki – różne kawałki mięsa plus boczek, przekładane cukinią, pieczarkami, cebulą i kolorowa papryką.

dav

Śledź

2014-06-09 15.24.32

Chłodnik z wędzonym kurczakiem

Chłodnik na bazie gęstego jogurtu greckiego z czosnkiem i koperkiem i ogórkiem i lekko sparzoną botwinką. Do dekoracji gotowane jajko, wędzony kurczak, rzodkiewki i oliwki

IMG_20190408_121954_resized_20190715_042327315

Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą

dav

Schab peklowany i duszony

Schab peklowany przez noc i następnie podpieczony i duszony do miękkości.

Kapusta modra z jogurtem, majonezem i siekaną cebulą oraz dużo ilością świeżej kolendry

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Trzy rodzaje fasoli o różnych kolorach i wielkości z boczkiem, kiełbasą, sosem pomidorowym i dużą ilością świeżych ziół.

edf

Sałatka z wędzonej makreli

Sałata rzymska, ciecierzyca, quinoa, deep z miodu, płatków chilli, oliwy i black cuminu, suszone pomidory w oliwie, orzechy włoskie, ser halloumi, kilka małych ogórków konserwowych. Na wierzchu kawałki wędzonej makreli

 

Sałatka niemiecka

Sałatka niemiecka z młodych ziemniaków

Młode ziemniaki, jogurt grecki z czosnkiem i świeżymi ziołami. jajko gotowane, grubo krojone, małosolne ogórki i rzodkiewka

Back To Top
Marek Damian Wojciechowski
  • Home
  • Zdjęcia kulinarne
  • Widoki
  • O mnie

poczta@marekwojciechowski.pl

pliki Cookies

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. dowiedz się więcej.